فهرست مطالب

خون - سال هفدهم شماره 2 (پیاپی 68، تابستان 1399)

فصلنامه خون
سال هفدهم شماره 2 (پیاپی 68، تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/03/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • اسماء بهرامی، زهره شریفی*، مسعود پارسانیا، علی اکبر پورفتح الله، ستاره حقیقت صفحات 83-90
    سابقه و هدف

    استفاده از کیت های با حساسیت و ویژگی بالا، برای تعیین شیوع آنتی بادی علیه هسته ویروس هپاتیت B (anti-HBc) از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. این مطالعه با هدف تعیین شیوع آنتی بادی علیه هسته ویروس هپاتیت B در اهداکنندگان خون HBsAg منفی، با استفاده از دو کیت ایمنواسی آنزیمی anti-HBc دیاپرو و زیمنس انجام شد.

    مواد و روش ها:

    در یک مطالعه مقطعی، 4313 نمونه از اهداکنندگان خون HBsAg منفی جمع آوری گردید. همه نمونه ها جهت شناساییanti-HBc  به روش الایزا و با استفاده از کیت های دو کمپانی دیاپرو و زیمنس آزمایش شدند. روی نمونه های واکنشی هر دو کیت، آزمایش anti-HBc به صورت دوتایی تکرار شد. آنالیز آماری داده ها با استفاده از نرم افزار 22 SPSS  و آزمون کای دو انجام شد.

    یافته ها:

    جمعیت این مطالعه شامل(3/5%) 227 زن و (7/94%) 4086 مرد بودند. (5/11%) 498 و (9/8%) 384 نمونه به ترتیب با کیت های دیاپرو و زیمنس برای anti-HBc واکنش نشان دادند. 114 مورد از نمونه های واکنشی کیت دیاپرو، در آزمایش با کیت زیمنس، منفی شدند. بین نتایج واکنشی دو کیت، اختلاف معناداری مشاهده شد (00005/0 p=). ضریب توافق برای نتایج واکنشی دو کیت 85% بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به اختلاف معنادار نتایج دو کیت، پیشنهاد می شود برای قابل مقایسه بودن نتایج مطالعه ها و برای تعیین شیوع anti- HBc در اهداکنندگان خون با عفونت گذشته  HBV، آزمایش anti- HBc  به همراه anti-HBs و یا anti-HBe انجام شود.

    کلیدواژگان: هپاتیت B، اهداکنندگان خون، ایران
  • محمدرضا محمدی مرام*، احمد قره باغیان، علیرضا عبداللهی، مریم خوانساری صفحات 91-99
    سابقه و هدف

    آلوآنتی بادی های ایجاد شده در حین تزریق خون، اغلب در بین افرادی که نیازمند دریافت مزمن فرآورده خونی می باشند، هم چون تالاسمی شایع است. در مطالعه حاضر، با تمرکز بر بیماران تالاسمی، فراوانی آلوآنتی بادی های ناخواسته گروه خونی در این بیماران را مورد بررسی قرار دادیم.

    مواد و روش ها:

    در یک مطالعه توصیفی، طی مدت یک سال(1397-1396)، 305 بیمار تالاسمی مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی(ره) تهران از نظر حضور آنتی بادی علیه آنتی ژن های گروه خونی غربالگری شدند. سپس هویت آنتی بادی ها در این بیماران به کمک روش آماری تمایل مرکزی تعیین و بررسی شد.

    یافته ها:

    تعداد 305 بیمار(8/53% مونث و 2/46% مذکر، با دامنه سنی 38-4 سال) مورد مطالعه قرار گرفتند. از بین 305 بیمار، 7 نفر(3/2%) غربالگری آنتی بادی مثبت داشتند. شایع ترین آلوآنتی بادی ها عبارت بودند از anti-K (6 نفر، 7/85%) و anti-E (2 نفر، 57/28%). هم چنین 2 نفر از این بیماران(57/28%) دارای آلوآنتی بادی دوگانه anti-K و anti-E بودند.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج این مطالعه، anti-K و anti-E شایع ترین آلوآنتی بادی ها در جامعه تالاسمی مورد مطالعه می باشند. از این مطلب احتمالا می توان در راستای فراهم سازی سریع تر و راحت تر واحدهای خونی سازگار جهت این جامعه بهره برد. هم چنین جهت بیماران مولتی ترانسفیوز هم چون تالاسمی، می توان فنوتیپ بیماران را از نظر گروه های خونی مهم Kell و Rh پیش از شروع درمان مورد بررسی قرار داد.

    کلیدواژگان: ناسازگاری گروه خون، تالاسمی، آلوآنتی بادی، واکنش های انتقال خون
  • قاسم عباس زاده، کامران عطاردی، کامران موسوی حسینی* صفحات 100-112
    سابقه و هدف

    سنجش تغییرات بیان میکرو RNAهای پلاکتی، یکی از شاخص های ارزیابی ضایعات ناشی از ذخیره سازی پلاکت محسوب می شود. هدف از مطالعه، بررسی سطح تغییرات در بیان mir-223 و mir-92a و mir-222 طی دوران ذخیره سازی در پلاکت های تهیه شده به روش پلاسمای غنی از پلاکت، به عنوان شاخصی برای ارزیابی ضایعات ذخیره سازی بود.

    مواد و روش ها:

    در این مطالعه تجربی، 5 واحد کنسانتره پلاکتی تهیه شده به روش PRP از اهداکنندگان خون جمع آوری گردید و به مدت 5 روز در دمای 22 درجه سانتی گراد همراه با آژیتاسیون نگهداری شد. تغییرات در سطح بیان mir-223 ، mir-92a و mir-222 با استفاده از روش qRT- PCR طی روزهای صفر، سه و پنج ذخیره سازی اندازه گیری شد. نتایج با استفاده از نرم افزار GenEX نسخه 7 با آزمون paired-sample t-test تجزیه و تحلیل گردید.

    یافته ها:

    طی این مطالعه مشخص شد بیان mir-223 در روزهای سوم و پنجم ذخیره سازی نسبت به روز صفر افزایش یافت(001/0 p<). بیان mir-92a نیز در روز سوم و پنجم نسبت به روز صفر نیز افزایش معناداری را نشان داد (05/0 p<). از طرفی بیان mir-222 به تدریج در طول مدت زمان ذخیره سازی طی پنج روز کاهش یافت(0/05< p).

    نتیجه گیری

    مطالعه نشان داد که تعیین پروفایل miRNA های میکروپارتیکل ها در کنسانتره های پلاکتی در کنار پارامترهای رایج مانند شمارش پلاکت ها، تعیین MPV و حجم فرآورده پلاکتی، شمارش لکوسیت ها، بررسی swirling و تعیین pH فرآورده پلاکتی می تواند ابزار مفیدی برای شناسایی آسیب های سلولی مرتبط با ضایعات ذخیره سازی پلاکت و شاخص بالقوه ای برای ارزیابی کیفیت و قابلیت زیستی پلاکت های ذخیره شده در in vitro باشد.

    کلیدواژگان: میکرو RNA، پلاکت، پلاسما
  • راضیه پازهر، مهناز محمدی کیان، الهه علی عسگری، سعید محمدی، شهربانو رستمی، بهرام چهادولی، داوود باباخانی، محسن نیکبخت * صفحات 113-125
    سابقه و هدف

    کورکومین، ماده ای است که اثرات ضد سرطانی آن در بسیاری از سرطان‏ها اثبات شده است. سورافنیب به عنوان مهارکننده رگزایی مانع افزایش حیات در سلول ها می شود. یکی از مسیرهای موثر و کلیدی در بقای سلول های سرطانی، فعالیت ژن AKT است. هدف این مطالعه، بررسی اثر ترکیبی کورکومین و سورافنیب بر بیان ژن AKT بود.

    مواد و روش ها

    در مطالعه تجربی حاضر، از آزمایشMTT جهت بررسی تکثیر دو رده سلولی U937 و KG-1 با کورکومین و سورافنیب به صورت تک و ترکیبی در دوزها و بازه‏ های زمانی مختلف استفاده گردید. میزان آپوپتوز با آزمایش فلوسایتومتری ارزیابی شد. در نهایت میزان بیان ژن‏ AKT توسط Real Time PCR سنجیده شد. از آزمون آماری  Mann-Whitney U testوGraphpad Prism5  برای تجزیه و تحلیل اطلاعات استفاده شد.

    یافته ها:

    IC50 برای داروی سورافنیب در رده سلولی KG-1 برابر با µM 7 و در رده سلولی U937، Mµ 5 و برای کورکومین در هر دو رده µM 40 در بازه زمانی 24 ساعته به دست آمد. ترکیب داروها اثرکشندگی بیشتری در هر دو رده سلولی نشان داد. بیان ژن AKT به دنبال تیمار با ترکیب کورکومین و سورافنیب در رده  KG1به مقدار30% و در رده U937 به میزان 50% کاهش معناداری داشت(001/0 *** <p).

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد که ترکیب دو داروی مذکور، منجر به افزایش آپوپتوز و هم چنین کاهش تکثیر سلولی در رده های سلولی 1  KG-وU937 شده است و این کاهش تکثیر ممکن است با کاهش بیان AKT در ارتباط باشد. برای تایید این نتایج، بررسی بیشتر در سطح پروتئین لازم است.

    کلیدواژگان: لوسمی میلوئیدی حاد، کورکومین، سورافنیب
  • لیلا کسرائیان، مارال مختاری* صفحات 126-132
    سابقه و هدف

    درخواست غیر منطقی خون قبل از اعمال جراحی، موجب انجام کراس مچ های غیرضروری، تحمیل کار به کارکنان بانک خون، هدر رفتن کیسه های خون با گذشتن تاریخ انقضا و افزایش هزینه می گردد. برآن شدیم تا به بررسی اثر بخشی میزان استفاده از الگوی حداکثر درخواست خون در اعمال جراحیMSBOS)). در بهینه سازی مصرف خون در بیمارستان فقیهی شیراز بپردازیم.

    مواد و روش ها:

    این مطالعه مقطعی در بیمارستان فقیهی شیراز در ماه های فروردین، اردیبهشت و خرداد سال های1397 و 1398 (قبل و بعد از استقرار MSBOS) انجام گرفت. MSBOS به تمام بیمارستان ها ابلاغ شد. سپس کلاس های آموزشی برای پزشکان به منظور آشنایی با MSBOS و اهمیت درخواست خون بر این اساس برگزار گردید. تعداد کیسه های خون مصرفی، درصد کراس مچ به تزریق در بخش های جراحی انتخابی قبل و بعد از استقرار MSBOS ، با استفاده از آزمون آماری مقایسه نسبت ها و نرم افزار آماریMed calc  مقایسه گردید.

    یافته ها:

    درصد کراس مچ به تزریق بعد از استقرار MSBOS  به طور قابل ملاحظه ای کاهش یافت(001/0 p<)(97/3 به 57/1). درصد تزریق بعد از استقرار MSBOS به طور قابل ملاحظه ای افزایش یافت(001/0 p<)(2/25% به 6/63%). احتمال تزریق خون از 7/24% به 4/59% افزایش پیدا کرد(001/0 p<). تعداد انجام آزمایش های کراس مچ نیز 13/51%کاهش یافت(001/0 p<). هزینه انجام کراس مچ از 293898528 ریال به 143626560 ریال رسید.

    نتیجه گیری

    در این مطالعه درصد کراس مچ بعد از استقرار MSBOS به طور قابل ملاحظه ای کاهش یافت که نشان دهنده اثربخشی MSBOS در منطقی سازی مصرف خون می باشد. بنابراین آموزش جراحان و تاکید بر درخواست خون بر اساس MSBOS ، موجب هماهنگ سازی رویه پزشکان برای درخواست منطقی خون می گردد.

    کلیدواژگان: انتقال خون، جراحی، بیمارستان ها
  • سهیلا خسروی*، ملیحه متانت، ناهید پورخسروی، خاطره کاظمی صفحات 133-139
    سابقه و هدف

    تب هموراژیک کریمه کنگو، یک عفونت ویروسی خونریزی دهنده با میزان مرگ و میر بالا می باشد. به دلیل فقدان درمان اختصاصی، مدیریت بیماری به کمک حمایت درمانی و داروهای ضد ویروسی انجام می شود. در مطالعه حاضر میزان مصرف فرآورده های خون در طغیان بیماری در بهار 1396 در زاهدان بررسی شد.

    مواد و روش ها:

    در یک مطالعه مقطعی، تمامی بیماران بستری شده در طغیان کریمه کنگو، که در بهار 96 در بخش عفونی  بیمارستان بوعلی زاهدان بستری شدند، وارد مطالعه شده و اطلاعات بیماران شامل سن و جنس و نیز میزان و نوع فرآورده های خون مصرفی آنان ثبت گردید. علاوه بر این، شغل، علت احتمالی ابتلا به بیماری و پاسخ به درمان نیز بررسی شد. تشخیص قطعی بیماری بر اساس آزمایش سرولوژیک الایزا و نسخه برداری معکوس واکنش زنجیره ای پلیمراز(RT-PCR)داده شد. یافته ها توسط آزمون های آماری توصیفی و نرم افزار 16 SPSS تحلیل شدند.

    یافته ها:

    در مدت مطالعه، 18 بیمار با تشخیص قطعی تب کریمه کنگو و میانگین سنی 9/6 ± 5/27 سال در بیمارستان بوعلی بستری شدند. تمام بیماران مرد و اغلب کارگر کشتارگاه(5/44%) بودند. علت اصلی آلودگی به تب کریمه کنگو، تماس با گوشت و دام آلوده بود. از میان 18 بیمار، 11 نفر(61%) نیاز به تزریق فرآورده های خون پیدا کردند و کنسانتره پلاکت پرکاربردترین فرآورده مصرفی در بین بیماران بود(2/83%). در مجموع 191 واحد فرآورده خون شامل 159 واحد(2/83%) کنسانتره پلاکت مصرف شده و هیچ یک از بیماران در اثر این بیماری فوت نکردند.

    نتیجه گیری

    جهت مدیریت بیماری تب کریمه کنگو، اغلب نیاز به تزریق میزان بالای خون و فرآورده های خون است. از این میان کنسانتره پلاکت پرمصرف ترین فرآورده می باشد.

    کلیدواژگان: خونریزی، پلاکت های خون، تب
  • میلاد رافت، محمد شکاری، الهام نامجو، فریبا یزدی، کیانوش ملک زاده* صفحات 140-146
    سابقه و هدف

    تالاسمی یک نقص ژنتیکی در ساخت زنجیره های هموگلوبین است. با شناسایی ناقلین و تشخیص قبل از تولد، می توان از بروز بیماری تالاسمی ماژور پیشگیری نمود.

    مورد:

    زوج جوان ساکن بندرعباس، خانم 23 ساله با MCV:63fL; MCH:19; HbA2:3.9 و آقا 25 ساله با HbF:36.4؛ HbA2:2.1 ؛ MCH:32 و MCV:94Fl جهت مشاوره پیش از ازدواج به مرکز ژنتیک و تشخیص پیش از تولد بندرعباس مراجعه نمودند.

    نتیجه گیری:

    جهش نادرCD139 (AAT→GAT) ، سبب جایگزینی آسپارتیک اسید به جای آسپاراژین در اسید آمینه 139 و بروز نوعی هموگلوبین بنام Hb Geelong می گردد. این مورد اولین گزارش Hb-Geelong در ایران می باشد به نظر می رسد که این جهش بر پایداری مولکول هموگلوبین تاثیر گذاشته، ولیکن پاتولوژیک نبوده و تظاهرات فنوتیپی شبیه به تالاسمی مینور b+ دارد.

    کلیدواژگان: بتا تالاسمی، هموگلوبین، تشخیص پیش از تولد
  • سید مهدی حسینی، فاطمه منتظری، سید مهدی کلانتر، احمدرضا بهرامی، فاطمه زارعین، مریم مقدم متین* صفحات 147-169
    سابقه و هدف

    در سال های اخیر، سلول های بنیادی مزانشیمی توجه بسیاری را در حیطه پزشکی بازساختی به خود جلب کرده اند. تمایز به دودمان های سلولی مختلف، ایمنی زایی اندک و به ویژه فعالیت ضد التهابی و سرکوب کننده/ تعدیل کننده سیستم ایمنی در این سلول ها، از مهم ترین علل توجه محققین به آن ها بوده است.

    مواد و روش ها:

    در این مقاله مروری پس از جمع آوری بیش از 150 مقاله، به بررسی جامع فعالیت های ضد التهابی و سرکوب کننده/ تعدیل کننده سیستم ایمنی سلول های بنیادی مزانشیمی و پتانسیل درمانی آن ها پرداخته شد.

    یافته ها:

    سلول های بنیادی مزانشیمی با ریخت شناسی شبه فیبروبلاستی، از منابع مختلفی هم چون مغز استخوان، بافت چربی، ماهیچه اسکلتی، ژله وارتون، بند ناف، جفت و مایع آمنیوتیک به دست می آیند. عملکرد سرکوب/ تعدیل کنندگی سلول های بنیادی مزانشیمی به واسطه اثر مهاری آن ها بر روی سلول های سیستم ایمنی ذاتی و اکتسابی اعمال می شود. چنین عملکردی ناشی از ارتباطات این سلول ها با سلول های ایمنی به صورت تماس مستقیم سلول - سلول و یا به واسطه عوامل ترشحی پاراکراین می باشد. مجموعه این ترشحات یا سکرتوم این سلول ها شامل اجزای مختلفی هم چون عوامل رشد، سایتوکاین ها، کموکاین ها، واسطه های ضد التهابی و اگزوزوم ها است. بسیاری از مطالعه های درون تنی در مدل های حیوانی، توانایی باز ساخت و ترمیم سلول های بنیادی مزانشیمی در بافت ها را اغلب به جای ویژگی تکثیری، ناشی از عملکرد سرکوب/ تعدیل کنندگی آن ها توسط همین عوامل ترشحی می دانند.

    نتیجه گیری

    درک ساز و کارهای تعامل این سلول ها با عوامل سیستم ایمنی می تواند در استفاده از آن ها به عنوان یک رویکرد درمانی امید بخش در آینده در رابطه با بیماری های ایمونولوژیک و هم چنین در زمینه پزشکی بازساختی موثر باشد.

    کلیدواژگان: سلول های بنیادی مزانشیمی، تعدیل ایمنی، سرکوب ایمنی، پزشکی بازساختی، سلول درمانی
|
  • A. Bahrami, Z. Sharifi*, M. Parsania, A.A. Pourfathollah, S. Haghighat Pages 83-90
    Background and Objectives

    Use of kits with high sensitivity and specificity to determine the prevalence of antibodies against hepatitis B virus (anti-HBc) core antigen is important. The aim of this study was to determine the prevalence of hepatitis B virus antibody in HBsAg negative blood donors using two anti-HBc enzyme immunoassay kits (DIA.PRO and SIEMENS). 

    Materials and Methods

    In this Cross-sectional study, a number of 4313 samples of HBsAg negative blood donors were collected. All samples were tested for the detection of anti-HBc (Total, IgM & IgG) by ELISA using Diapro and Siemens kits. Anti-HBc assay was performed by both kits in duplicate. Statistical analysis of data was performed using SPSS Ver. 22.0; chi-square tests were also performed. 

    Results

    The study population consisted of 227 (5.3%) women and 4086 (94.7%) men. 498 (11.5%) and 384 (8.9%) samples reacted with Diapro and Siemens kits for Anti-HBc, respectively. All positive samples of both kits in duplicate test showed the same results as the previously reported results. 114 cases of reactive kits of DIA.PRO kit were negative in re-testing with SIEMENS kit. Significant differences were observed between the reactive results of the two kits (p = 0.00005).  The kappa coefficient for the reactive results of the two kits was 85%. 

    Conclusions:

     Considering the significant difference between the results of the two kits, it is recommended to perform anti-HBc testing with anti-HBs and /or anti-HBe to determine the prevalence of anti-HBc in blood donors with past HBV infection.

    Keywords: Hepatitis B, Blood Donors, Iran
  • M.R. Mohamadimaram*, A. Gharehbaghian, A.R. Abdollahi, M. Khansari Pages 91-99
    Background and Objectives

    Blood transfusion related alloimmunization is common among patients receiving regular blood transfusion, especially thalassemia patients. In this study we aimed to find the prevalence of alloimmunization among patients of thalassemia. 

    Materials and Methods

    In this desciptional study, we screened 305 thalassemia patients (53.8% female and  46.2% male, age 4-38) referring to Imam Khomeini Hospital during 2017-2018 for presence of antibodies against blood group antigens. Then for those patients of positive antibody screening result we identified the antibody in each patient. 

    Results

    Seven out of 305 patients in this study had positive antibody screening results. The most prevalent alloantibodies were detected to be anti-K (6 patients, 85.7%) and anti-E (2 patients, 28.57%). Also, 2 out of 7 patients with positive antibody results presented dual antibody of anti-K and anti-E. 

    Conclusions : 

    According to the results, anti-K and anti-E are the most likely antibodies presenting in patients of thalassemia with positive antibody screening results. This point is important to bear in mind in providing special blood supplies for thalassemics who are in need of regular blood transfusion. Prior to treatment of multitransfused patients like thalassemia the phenotyping of patients for important blood groups of Kell and Rh should be considered.

    Keywords: Blood Group Incompatibility, Thalassemia, Alloantibodies, Transfusion Reactions
  • Gh. Abbaszadeh, K. Atarodi, K. Mousavi Hosseini* Pages 100-112
    Background and Objectives

    Platelets release microparticles containing cellular components, including microRNAs, during storage. Assessment of these microRNAs is one of the markers for evaluation of platelet storage lesions. The aim of the present study was to evaluate the level of changes in the expression of mir-223, mir-92a and mir-222 during storage in platelets prepared by platelet rich plasma method. 

    Materials and Methods

    In this experimental study, 5 platelet concentrates prepared by PRP method were collected from blood donors and stored at 22°C for 5 days with agitation. Changes in the expression levels of mir-223, mir-92a and mir-222 were determined using qRT- PCR method on days zero, three and five of storage. The results were analyzed using paired-sample-T test using GenEX version 7 software.

    Results

    It was found that the expression of miR-223 gradually increased during the third and fifth days compared to the day 0 of platelet concentrate storage (p < 0.05). The expression of mir-92a also significantly increased on the third and the fifth days compared to day 0 of storage (p < 0.05). However, the expression of mir-222 gradually decreased over the fifth day of storage (p < 0.05). 

    Conclusions:  

    This study showed that the determination of miRNAs in the platelet-derived microparticles with common markers such as platelet count, MPV determination, platelet volume determination, leukocyte count, swirling assay, and pH measurement can be useful tools for identifying cellular damage associated with platelet storage lesion and maybe potential indicators for evaluating the quality and viability of platelets stored in vitro conditions.

    Keywords: MicroRNA, Platelets, Plasma
  • R. Pazahr*, M. Mohammadikian, Mahnaz Mohammadikian, E. Ali Asgari, S. Mohammadi, Sh. Rostami, B. Chahardolii, D. Babakhani, M. Nikbakht Pages 113-125
    Background and Objectives

    Acute myeloid leukemia is a heterozygous hematologic malignancy that is manifested by the     accumulation of hematopoietics stem cells in peripheral blood and bone marrow. Anticancer effects and  cryotoxic activity of curcumin have been proven frequently in many cancers. Sorafenib is known as an inhibitor of angiogenesis which prevent cells’ survival. In the present study, the effects of curcumin and sorafenib and their combination were evaluated on AML cells. 

    Materials and Methods

    In this experimental study, U937 and KG-1 cells were treated with different concentration of curcumin and sorafenib and their combination.  MTT assay was applied to assess the viability of cells.  Percentage of apoptotic cells was evaluated by annexin PI staining. Also Real Time PCR was performed to investigte the level of  AKT mRNA expression. 

    Results

    Our data showed that the percentage of apoptotic cells significantly increased in response to treatment with  curcumin (40µM in KG-1 and U937 cell lines), sorafenib (5 µM and 7 µM in U937 and KG-1, respectively) and their combination. Moreover, the mRNA level of AKT gene was downregulated in KG-1 and U937 cells. 

    Conclusions:  

    Our results suggest that combination of curcumin and sorafenib could lead to promote apoptosis. Furthurermore, downregulation of AKT gene shows that these agents can be considered as effective agents on AML cells.

    Keywords: Acute Myeloid Leukemia, Curcumin, Sorafenib
  • L. Kasraian, M. Mokhtari* Pages 126-132
    Background and Objectives

    Over-ordering of blood before operation can cause unnecessary cross matches, blood bank staff overload, blood unit wastages due to outdating, and increase hospital costs. So, we aimed to survey the efficacy of MSBOS on blood utilization in Faghihi Hospital, Shiraz, Iran. 

    Materials and Methods

    This cross sectional study was conducted over a three month period in 2019 and 2020 (before and after MSBOS establishment) in Faghihi Hospital, Shiraz, Iran. The education class was held for surgeons to order blood according to MSBOS. The frequency of cross matches, transfused blood units, and the cross match to transfusion ratio were compared before and after MSBOS establishment by comparison of proportions by MedCalc software in the elective surgical ward. 

    Results

    The cross match to transfusion ratio significantly decreased after MSBOS establishment (3.97 to 1.46). The transfusion index and transfusion probability increased significantly after MSBOS establishment (25.2% to 63.6%, 24.7% to 59.4%)) p < 0.001). The cross match rates also decreased (51.13%). The cross match costs also decreased from 293898528 Rials (Iranian currency) to 143626560.

    Conclusions: 

    In this study, the cross match to transfusion ratio decreased significantly after MSBOS establishment which shows the effectiveness of MSBOS on rational blood use. So, the education of surgeons and emphasis on blood ordering according to MSOBS can improve blood usage.

    Keywords: Blood Transfusion, Surgery, Hospitals
  • S. Khosravi*, M. Metanat, N. Pourkhosravi, Kh. Kazemi Pages 133-139
    Background and Objectives

    The Crimean-Congo Hemorrhagic Fever (CCHF) is a hemorrhagic viral infection with a high mortality rate. Due to the lack of specific treatment, the disease is managed by medical supports and antiviral drugs. In the present study, we assessed the consumption of blood products during the last outbreak of CCHF in 2017 in Sistan and Baluchestan Province. 

    Materials and Methods

    In this cross-sectional study, during the CCHF outbreak in 2016, all hospitalized patients with CCHF in the province, their disease status and used blood products were recorded. In addition, the probable causes of CCHF infection and response to treatment were recorded. The disease was diagnosed and confirmed in the patients by serological studies and reverse transcriptase polymerase chain reaction (RT-PCR). The statistical analysis was done by SPSS 16 and descriptive levels. 

    Results

    During the study period, 18 patients with a definitive diagnosis of  Crimean-Congo Fever and mean age of 27.5 6 + 6.9 were hospitalized. All patients were male and most were slaughterhouse workers (44.5%). The main cause of CCHF contamination was contact with contaminated meat and infected livestock. Of the 18 patients, 11 (61%) required blood transfusions, and platelet concentrate was the most commonly used (83.2%) blood product among the patients. A total of 191 blood products units were consumed and none of the patients died from CCHF.

    Conclusions: 

    CCHF is a hemorrhagic disease that required high rate of blood products transfusion, mostly platelet.

    Keywords: Hemorrhage, Blood Platelets, Fever
  • M. Rafat, M. Shekari, E. Namjoo, F. Yazdi, Kianoosh Malekzadeh* Pages 140-146
    Background and Objectives

    Thalassemia is a group of inherited hemoglobin disorders with defect in the synthesis of hemoglobin chains. 

    Case:

    The young couple resident in Bandar Abbas,  a 23 year old woman with MCV:63fl; MCH:19; HbA2:3.9  and  a 25 year old man with MCV:94fl; MCH:32; HbA2:2.1; HbF:36, were referred to the Bandar Abbas Medical Genetic & PND Center for genetic counselling before marriage. 

    Conclusions:  

    A rare CD139 mutation (AAT → GAT) was detected which led to substitution of Asparagine by Aspartic Acid in 139th amino acid in hemoglobin chain and created a hemoglobin variant named Hb Geelong. This is the first report for Hb-Geelong in Iran. It seems that this mutation affects the hemoglobin stability though a non-pathologic process and has a phenotype similar to minor β+ thalassemia.

    Keywords: beta-Thalassemia, Hemoglobin, Prenatal Diagnosis
  • Seyed Mehdi Hoseini, F. Kalantar, S.M. Kalantar, A.R. Bahrami, F. Zareien, M. Moghadam Matin* Pages 147-169
    Background and Objectives

    Recently, mesenchymal stem cells have attracted much attention in regenerative medicine and cell-based therapies. Mesenchymal stem cells are used in regenerative medicine mainly based on their capacity to differentiate into several cell lineages, low immunogenicity, and in particular their anti-inflammatory and immunosuppressive-immunomodulatory properties. 

    Materials and Methods

    The present manuscript, by reviewing more than 150 recent published articles, introduces the latest information regarding the anti-inflammatory and immunosuppressive-immunomodulatory properties of the mesenchymal stem cells. 

    Results

    The fibroblast-like mesenchymal stem cells can be isolated from various sources such as bone marrow, adipose tissue, skeletal muscle, Wharton jelly, umbilical cord, placenta, and amniotic fluid. The immunomodulatory properties of mesenchymal stem cells result from their interactions with innate and adaptive immune systems to inhibit immune cells. Such an inhibitory function is due to the interaction of these cells with immune cells through direct cell-cell contact or via paracrine secretory factors. The composition of these secretions or secretom of these cells includes various components such as growth factors, cytokines, chemokines, anti-inflammatory mediators and exosomes. Many in vivo studies in animal models have demonstrated that the ability of mesenchymal stem cells to regenerate and repair tissues is more attributed to their immunosuppressive-immunomodulatory function rather than their proliferative properties. 

    Conclusions:  

    Therefore, understanding the mechanisms establishing the interactions of these cells with immune system would be important for their use as a promising therapeutic approach in the future for treatment of immunological diseases as well as in the field of regenerative medicine.

    Keywords: Mesenchymal Stem Cells, Immunomodulation, Immunosuppression, Regenerative Medicine, Cell Therapy